inclusief werken

voor mensen en organisaties die de kracht van inclusief werken inzetten

De Cruciale Rol van Inclusie in ESG

Waarom Bedrijven en Organisaties Niet Kunnen Wegkijken

Welkom bij deze blog, waar we de wereld van ESG en inclusie verkennen, speciaal voor degenen die nieuw zijn in deze nieuwe richtlijnen voor duurzaam ondernemen en organiseren. We trachten het eenvoudig te houden en te laten zien waarom inclusie ook door de ESG belangrijk is voor bedrijven en non profit organisaties.

Waarom ESG en Inclusie Samenkomen in Bedrijfsverantwoordelijkheid

Dit is de basis. De CSRD is een Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage. Deze richtlijn gaat over drie gebieden, afgekort met ESG. ESG staat voor Environmental, Social, and Governance: milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid (social impact)  en goed bestuur. De bedoeling is dat organisaties hun beleid op deze drie gebieden op orde hebben en er over rapporteren. Uiteindelijk moet een organisatie erop kunnen worden beoordeeld. De eerste bedrijven moeten vanaf 2024 een ESG rapportage opleveren. En wat heeft inclusie hiermee te maken? Inclusie is een cruciaal onderdeel van de “S” in ESG, wat staat voor “sociale duurzaamheid”. Basaal vraagt de S in ESG om reguliere HR-kengetallen zoals verzuim, verloop en opleiding. In de meer uitgewerkte vormen gaat het zeker ook om diversiteit en inclusie (ESG 15).  Inclusie is het verwelkomen van diversiteit, het creëren van een respectvolle en gelijkwaardige werkomgeving, en het geven van kansen aan alle medewerkers, ongeacht hun achtergrond.

ESG vraagt om een brede blik

Het lijkt misschien alsof ESG alleen nodig is voor grote bedrijven. Maa dat is te beperkt gekeken. Ook van overheden en non profits wordt steeds meer verwacht dat ze open zijn over hun duurzaamheid. En ESG is juist bedoeld om die openheid en transparantie te vergoten.

Daarbij gaat het niet alleen om interne processen. volgens de Europese maatregelen is het zaak om de “hele waardeketen” erbij te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan leveranciers en afnemers.

"exposure"

Het Belang van Inclusie voor Bedrijven en Non-profits

Waarom zou je als organisatie inclusie meetbaar maken? Omdat  inclusie is niet alleen iets voor de samenleving,  het is ook goed voor de organisatie. Goed werk doet goed werken. Een diverse en inclusieve werkomgeving zorgt voor meer innovatie, betere besluitvorming en een positieve bedrijfscultuur. Het is een win-winsituatie: je creëert een goede plek om te werken en je bedrijf kan beter presteren. Dat diversiteit en inclusie goed uitwerken op het imago van de organisatie is minstens zo belangrijk.

Inclusie in ESG-rapportage

Inclusie is van belang voor de interne bedrijfscultuur, maar het speelt ook een essentiële rol in externe ESG-rapportage.
Steeds meer investeerders, belanghebbenden, bestuurders en toezichthouders eisen transparantie en verantwoording op het gebied van sociale verantwoordelijkheid van organisaties. Dit betekent dat het meten, evalueren en rapporteren van sociale-indicatoren net zo belangrijk is als het rapporteren van milieu- en governanceprestaties.
Inclusie valt onder de “S” van de ESG-rapportage en hiermee laat een organisatie zien hoe deze diversiteit bevordert, gelijke kansen biedt en een inclusieve werkomgeving garandeert. Tot nu toe wordt dit opgenomen in ESG KPI-15.

Hoe de InclusieMonitor Kan Helpen

Het meetbaar maken van inclusie hoort daarom bij ESG-rapportage. Duidelijke cijfers en statistieken zijn daarbij van belang; ze bieden transparantie voor belanghebbenden, en kunnen een concurrentievoordeel bieden voor het aantrekken van investeerders en partners die waarde hechten aan sociaal verantwoord ondernemen.
Vervolgens is de vraag hoe je inclusiebeleid en de mate van inclusie binnen een organisatie transparant maakt. Hier komt de InclusieMonitor om de hoek kijken. Deze stelt bedrijven en organisaties in staat om hun inclusieniveau te meten , te beoordelen en te verbeteren. De InclusieMonitor maakt inclusie meetbaar in verschillende verschijningen, waaronder onboarding, kansen voor leren en ontwikkeling, waardering van medewerkers als individuen, inclusie binnen teams, binding met de organisatie en meer. Het fungeert als een ijkpuntdat je de weg wijst naar een meer inclusieve cultuur binnen de organisatie.

De Voordelen van Inclusie voor Bedrijven en Organisaties

Waarom zou je als bedrijf of organisatie de InclusieMonitor moeten overwegen? Omdat het niet alleen goed is voor je medewerkers, maar ook voor de algehele prestaties van de organisatie. Een inclusieve bedrijfscultuur bevordert niet alleen innovatie, maar verbetert ook de reputatie en aantrekkelijkheid voor talent. Het laat zien dat je als organisatie toegewijd bent aan het creëren van een respectvolle en diverse werkomgeving.

De Weg naar Inclusie en Duurzaamheid

Alleen grote bedrijven en organisaties zijn  voorlopig verplicht om ESG rapportage te leveren. Maar die verplichting zal worden uitgebreid en meer organisaties raken. Bovendien is het een maatschappelijke trend. Steeds meer partijen vragen om de transparantie die ESG biedt.
Laten we daarom de weg inslaan naar een meer inclusieve en duurzame toekomst. Of je nu een bedrijf of een non-profitorganisatie bent, de integratie van inclusie in je ESG-strategie en ESG rapportage is essentieel. Inclusie is niet alleen een verantwoordelijkheid, het is eigen belang: het is een kans om te groeien en te gedijen in de snel veranderende wereld.


Deze blog is het begin van onze verkenning van ESG en inclusie. In toekomstige blogs zullen we dieper ingaan op concrete acties en best practices die jehelpen om inclusie te omarmen en te laten groeien binnen jouw organisatie. Blijf dus bij ons.

NIEUWSBRIEF
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Scroll naar boven