inclusief werken

voor mensen en organisaties die de kracht van inclusief werken inzetten

De teammeetings voor
inclusief en kleurrijk werken

Als medewerker wil je werk dat bij je past: Dat is ook werk dat met je eigen drijfveren en motieven te maken heeft. Daarbij wil je iets betekenen voor jezelf en voor anderen: iets doen waar mensen wat aan hebben. Je wilt zelf bij een team horen en dat team kunnen versterken. Je wilt gewaardeerd worden.  Je wilt werken bij een organisatie waar je je mee verbonden voelt en waar je trots op bent. En je wilt groeien en jezelf ontwikkelen. Inclusie is een sterk middel om daar stappen in te maken.

Inclusie is een ingewikkeld en soms moeilijk begrip. Is het een open houding? Is het vertrouwen? Het is daarom fijn als je in enkele uren kunt werken met inclusie: leren hoe jouw team dat doet, wat je er zelf aan doet en hoe je het kunt versterken. De team meeting is een meeting waarin we met alle collega’s vlot en boeiend het begrip inclusie uitwerken. Wat het is, wat het ons leert en wat wij er mee kunnen doen. En dat laatste is waar het omgaat. Voelen dat het werkt en merken dat je er zelf iets mee bereikt.

Diversiteit is ...

Inclusief is ...

Het feit dat de mensen in een organisatie van elkaar verschillen en  een verschillende achtergrond hebben. Achtergrond kan betrekking hebben op uiteenlopende zaken als afkomst, religie, opleidingsniveau, sekse, geaardheid en/of leeftijd.

resultaten van de team-meetings

wat en hoe

Het zijn bijeenkomsten van bijna een halve dag.  In de team meetings wordt inclusief werken zinvol en praktisch voor mensen.  Juist door dit in het eigen team te doen en  met het eigen team in gesprek te gaan, helpen deze meetings bij de ontwikkeling van het team. Eerst wordt er  uitgesproken wat de eigen organisatie strategisch wil met inclusie en wat de organisatie gaat bereiken met inclusie.  Vervolgens werkt het team samen uit wat inclusie is en wat het gaat zijn: in het team zelf, in het werk, in de omgang met de buitenwereld. Uiteindelijk wordt er gesproken over team- of afdelingsdoelen.

Belangrijkste succes-elementen: aansluiten bij de eigen beleving, drijfveren en taal. Inclusie betekenis en vorm geven in het eigen werk

Team meeting inclusief werken wordt gegeven in groepen van  twaalf tot vijftig deelnemers. De kosten: van €63 ,–  tot €94 p.p. (exc.BTW)

Inclusief werken

dat is fijn en duurzaam samenwerken in een diverse organisatie

Scroll naar boven