inclusief werken

voor mensen en organisaties die de kracht van inclusief werken inzetten

Leer inclusief samenwerken in een team

Omdat de diversiteit in teams toeneemt, is er aandacht nodig voor de onderlinge gesprekken in een team. Versterk daarom de inclusieve competenties om mensen in een team beter te laten communiceren en beter te laten samenwerken.

Hoe leer je inclusieve competenties?

We geven korte workshops waarin je de competenties leert. We oefenen met praktijksituaties: met echte gesprekken waarin mensen heel verschillend reageren. Gesprekken die ingewikkeld lijken. In enkele uren tijd weet je goed hoe je de competenties toepast: Wat je kunt zeggen op al die momenten waarop de verschillen een rol spelen. Ook, in die gesprekken die nogal “gevoelig liggen”.

In veel gevallen geven we de workshop aan een heel team of een hele afdeling. De ervaring is dat je daarna in het dagelijkse werk de competenties kunt toepassen. We geven de workshop inclusieve competenties in een halve werkdag. De kostprijs van een workshop hangt af van locatie en het aantal teamleden. Een richtlijn is: € 75,– per persoon.
lees hieronder verder over inclusieve competenties

Soort zoekt soort

Diverse teams en afdelingen hebben een probleem. We roepen vaak dat diversiteit goed is voor teams. Maar op de werkvloer is dat anders. Grote verschillen tussen mensen maken gesprekken juist ingewikkeld en ongemakkelijk. We begrijpen elkaar minder goed en we moeten meer moeite doen om toch goed samen te werken. En in die situaties is er ook een gemakkelijke uitweg: We zoeken de mensen op met wie wij wel gemakkelijk praten. Het gevolg is een team of afdeling die uit kleine groepjes (kliekjes) bestaat.

WAT JE NIET WILT IN DIVERSE TEAMS:

Leer goed samenwerken

Mensen zijn betrokken bij hun werk. Ze willen een goede sfeer. En mensen willen dat samenwerking juist goed verloopt. Iedereen wil kunnen zeggen: “we zijn een goed team”. Juist daarom hebben mensen een goede reden om iets te doen aan het samenwerken of aan de sfeer in een afdeling. En dan helpt het als we leren hoe we dat kunnen doen: hoe we zelf het samenwerken kunnen verbeteren.

WAT JE WILT IN EEN TEAM:

Wat zijn inclusieve competenties?

Wat zijn inclusieve competenties?
Met inclusieve competenties bedoelen we alles wat we zeggen om de communicatie met anderen juist te versterken. En dat vooral in die situaties waarin de onderlinge verschillen groot zijn. Vaak zeggen we dan iets waarmee wij

  • Mensen bij het werk betrekken,
  • Anderen het gevoel geven dat ze meetellen,
  • Met mensen onderzoeken welke verschillen er zijn, én
  • Samen met anderen een probleem oplossen.

Inclusieve competenties kun je leren. Het zijn vaardigheden zijn die je snel begrijpt en waar je direct mee kunt werken.

Drie situaties met verschillen tussen collega’s:

Je stelt je voor aan een ervaren collega die al lang in het bedrijf werkt om een andere werkwijze uit te proberen waarmee je in je studie goede ervaring hebt opgedaan. De collega zegt: “we doen het al meer dan 10 jaar op deze manier en daar is niets mis mee”.

Je spreekt af met een aantal collega’s om eens een vaartocht te maken in Amsterdam, met hapjes en drank erbij om eens lekker helemaal los te gaan. Je vraagt of je collega meegaat. Er is een collega bij waarvan je weet dat hij gelovig is en geen alcohol drinkt. Hij zegt: “lijkt me heel gezellig, maar ik voel me niet op mijn gemak in situaties waar veel alcohol gedronken wordt”.

Je werkt al enige tijd in jouw organisatie. Tijdens de werkbesprekingen worden vaak grapjes over collega’s gemaakt. Vooral collega Willem vindt dat leuk. Dan komt Sabine binnen. Zij komt uit Friesland en haar ouders zijn 40 jaar geleden uit Vietnam gevlucht. Zoals wel vaker begroet Willem haar met “Ni Hao” (chinees voor “hallo”) Sabine zwijgt en pakt haar tas uit. Andere collega’s zwijgen ook.

Versterk inclusieve competenties

Goed samenwerken in een team vraagt om vaardigheden. In weinig tijd kun je leren welke vaardigheden of competenties dat zijn. Met goede inclusieve competenties kun je dit: Gebruik maken van onderlinge verschillen: Juist waar mensen verschillende gewoontes, meningen en inzichten hebben, kunnen we de beste gesprekken voeren. We kunnen van elkaar leren, gebruik maken van de andere kijk en de verschillende inzichten. En nog beter: we kunnen juist goede gesprekken voeren over verschillen en geschillen. Problemen gemakkelijker oplossen: Problemen in de samenwerking zijn gemakkelijker bespreekbaar. Wat eerst moeilijk leek, wordt gemakkelijker. En ook problemen in het werk kunnen we beter aanpakken. Collega’s met inclusieve competenties krijgen meer hulp van elkaar. Relaties met elkaar en de sfeer verbeteren: Het is te leren hoe we anderen het gevoel geven dat ze serieus genomen worden. We zorgen dat mensen weten dat hun ervaringen, en ook hun emoties van belang zijn. Mensen krijgen hierdoor het gevoel dat ze er mogen zijn en dat ze meetellen. Met inclusieve competenties worden teams sterker: het onderling vertrouwen is sterk en de sfeer in het team is beter.
Ik heb belangstelling voor inclusieve competenties
Schrijf hier je vraag
Scroll naar boven