inclusief werken

voor mensen en organisaties die de kracht van inclusief werken inzetten

De meest gestelde vragen over de InclusieMonitor

Misschien heb je vragen over de InclusieMonitor.  Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Als je op de vraag klikt, lees je gelijk ons antwoord.

InclusieMonitor

InclusieMonitor is een korte vragenlijst over diversiteit en inclusie. Met deze vragenlijst onderzoekt jouw organisatie wat jij en je collega’s meemaken op hun werk.
Omdat de vragenlijst anoniem is en omdat de meeste mensen de vragenlijst invullen krijgt jouw organisatie een compleet beeld hoe verschillende mensen in de organisatie diversiteit en inclusie beleven: wat alle medewerkers meemaken, wat er op het werk gebeurt en hoe dat op ze overkomt. Daarom is het juist zo goed dat jij ook de vragenlijst invult! Als je vragen hebt over InclusieMonitor en de vragenlijst vind je hieronder vast het antwoord. En je kunt ons een bericht sturen met jouw vraag.

Wat is de inclusie monitor

De vragenlijst gaat over hoe iemand zich voelt. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld:

  • Of je vindt dat je erbij hoort
  • Of je gelijke kansen krijgt
  • Of je gewaardeerd wordt.

Als de medewerkers van een organisatie de vragenlijst hebben beantwoord, maken we een rapport. In dit rapport staat of medewerkers de organisatie divers en inclusief vinden.

Diversiteit wil zeggen of er mensen met allerlei achtergonden voorkomen in de organisatie.  Inclusie is of mensen zich thuis voelen in een organisatie en het gevoel hebben dat ze meetellen en meedoen. 

 

Je kunt het zo zien: Als je op een feestje allerlei heel verschillende mensen uitnodigt heb je diversiteit. En het wordt pas inclusief als je het eten aanpast voor verschillende mensen en als je iedereen laat meedansen.

Over anonimiteit

We vragen mensen die de vragenlijst invullen niet om hun naam. Daarom weten ook wij nooit wie een bepaald antwoord heeft gegeven.

Misschien wel. Een voorbeeld: Als iemand  de enige vrouw is in een team kun je daardoor toch achterhalen wie dat is. Maar we doen het niet.

We beloven je dat we nooit de antwoorden op vragen aan een werkgever laten zien. Daarbij zullen we ook  in het rapport opletten dat mensen niet te herkennen zijn. Als je de enige vrouw bent in een team zullen wij niet rapporteren: "de vrouwen in het team zeggen dat ...".

Over het beantwoorden van de vragenlijst

Over veiligheid en beveiliging

Je beantwoordt de vragenlijst anoniem. Wij geven jouw gegevens niet aan anderen. Ook opdrachtgevers krijgen geen inzicht in ingevulde vragenlijsten.

We doen wat we zeggen. Daarbij houden we ons ook aan de Nederlandse en Europese wetgeving. Die staan ons niet toe om jouw gegevens met anderen te delen. Tenzij je daar toestemming voor geeft.

We slaan antwoorden uit de vragenlijst op, in computers in Europa. De wetgeving in Europa is heel streng. Die geldt ook voor overheden.  

Meer informatie ...

Je klikt op de link die je hebt gekregen. Dan kom je gelijk op het scherm waar de vragen staan. 

Jawel. Je kunt de vragen op de meeste apparaten beantwoorden.  Op een groter scherm werkt het wel wat vlotter.

Het gaat om 58 vragen. De meeste mensen doen dat in 6 minuten. 

Liever niet. Pauzeren kan wel. Je moet de vragenlijst helemaal doorlopen. Dan pas worden je antwoorden opgeslagen als je de gehele vragenlijst hebt doorlopen en op het einde op de knop [Versturen] hebt geklikt. Als je middenin de vragenlijst stopt (je scherm sluit), worden je antwoorden niet bewaard.

Als je helemaal stopt door je browser te sluiten tijdens het beantwoorden, dan kun je wel weer de vragenlijst openen en dan begin je bij de eerste vraag.

Daarop hebben we meerdere antwoorden.

  • het kan dag en nacht.
  • het is wel fijn als je de vragen beantwoordt terwijl je even de tijd hebt om serieuze antwoorden te geven.
  • als je bedoelt voor welke datum: meestal staat dat in de e-mail of het bericht van de werkgever. En ons standaard antwoord is: Binnen een week.

Onze ervaring is dat dit vaak aan de internet verbindingen ligt. Wat je kunt doen:

  • Controleren of je internet goed werkt.
  • De vragenlijst op een ander apparaat invullen.

Ja, toch wel. Sommige vragen lijken heel positief en andere vragen kunnen juist "naar" overkomen. Dat laatste hoort er ook bij.

Een * achter een vraag in een vragenlijst of in een formulier betekent dat je de vraag niet kunt overslaan. Als je de browser (het venster) sluit voordat je de eerste 51  vragen met een * hebt beantwoord zijn je antwoorden niet opgeslagen.

We hopen dat je antwoord hebt gekregen op je vraag. Als dat niet zo is, wil je dan contact met ons zoeken? Dat kan per telefoon, per e-mail of met het vragenformulier.

Stel een vraag over InclusieMonitor
mail ons met uw vraag over de InclusieMonitor en dan geven wij snel antwoord.
Scroll naar boven