Scan, Kengetallen en Meten van D&I

HOE DIVERS EN INCLUSIEF
IS JOUW ORGANISATIE?

Waar sta je nu?  Hoe gaat het echt met diversiteit en inclusie in een organisatie? Wij specialiseren in het meten van diversiteit en inclusie. 

Organisaties die echt willen meten hoe het ervoor staat met diversiteit en inclusie kunnen we op weg helpen. We helpen met een complete scan. Je kunt ook gebruik maken van onze expertise over kengetallen. En we bieden een gevalideerde inclusie monitor om het de medewerkers zelf te vragen.

Aanpak, kengetallen, processen en cultuur

 Inclusie is voelbaar. Als je ergens werkt, of rondloopt, voel je het in de sfeer en in de cultuur. Maar het is ook goed te meten. Wij zeggen gerust: dat is onze expertise: goed en veilig meten van D&I. We zorgen dat veel menen meedoen, dat zij weten dat het vertrouwelijk is en dat het belangrijk voor ze is. En, dat is uiteindelijk waar het om gaat: de gemeten informatie belangrijk vinden en er iets mee gaan doen.

We meten Diversiteit en Inclusie op vier niveaus:

  1. Bedrijfsprocessen zijn door te lichten op inclusiviteit. Met name de HRM-processen hebben direct gevolgen voor inclusie. Denk daarbij aan werving, management development of training en opleiding. Ook het verloop van medewerkers, de verloopcijfers, kan heel informatief zijn. Een goede scan van de HR processen is snel gedaan en levert veel op.
  2. Met vragenlijsten kun je enorm veel gegevens verzamelen. Vragenlijsten zijn goedkoop en gemakkelijk in te zetten. Inclusie Monitor is een voorbeeld van de vragenlijst techniek en laat in getallen zien hoe het staat met de inclusieve cultuur.
  3. Diversiteit en Inclusie beleef je in een team. Met TeamPeiler kunnen teams zelf vaststellen hoe zij ervoor staan.
  4. Uiteindelijk raken Diversiteit en Inclusie iedereen. Het raakt elke medewerker. En Kijk op je Kansen bieden we daarom iedereen aan. Gratis. 

Baseer D&I op feiten: een scan, monitor en kengetallen. Klik hieronder.

Feelings and Facts

meer over het meten van D&I

Het meten van inclusie en diversiteit
mail ons met uw opmerking, vraag, of terugbelverzoek
Scroll naar boven