inclusief werken

Baseer D&I op feiten: een scan, monitor en kengetallen. Klik hieronder.

Scan, Kengetallen en Meten van D&I

HOE DIVERS EN INCLUSIEF
IS JOUW ORGANISATIE?

Waar sta je nu?  Hoe gaat het echt met diversiteit en inclusie in een organisatie? Wij specialiseren in het meten van diversiteit en inclusie. 

Organisaties die echt willen meten hoe het ervoor staat met diversiteit en inclusie kunnen we op weg helpen. We helpen met een complete scan. Je kunt ook gebruik maken van onze expertise over kengetallen. En we bieden een gevalideerde inclusie monitor om het de medewerkers zelf te vragen.

Kengetallen, processen en cultuur

Hoe staat het met D&I in de organisatie? Die vraag wordt veel gesteld. Juist als je strategische en praktisch werk wilt maken van D&I. Bijvoorbeeld met de D&I ladder. Doelen, streefgetallen en statistieken zijn een van de vijf onderdelen van de D&I ladder.

  1. De HR kenggetallen laten zien wat er wordt bereikt met mensen in de organisatie. De kengetallen zijn heel feitelijk en  laten iets zien over diversiteit en inclusie.
  2. Bedrijfsprocessen zijn door te lichten op inclusiviteit. Met name de HRM-processen hebben direct gevolgen voor inclusie. Denk daarbij aan werving, management development of training en opleiding.
  3. Met diverse observatie technieken kun je vast stellen hoe medewerkers en leidinggevenden met elkaar omgaan. Dit is tijdsintensief en wordt daarom vooral toegepast om iets te doen aan inclusie in teams.
  4. Met vragenlijsten kun je enorm veel gegevens verzamelen. Vragenlijsten zijn goedkoop en gemakkelijk in te zetten. Inclusie Monitor is een voorbeeld van de vragenlijst techniek en laat in getallen zien hoe het staat met de inclusieve cultuur.

Feelings and Facts